Dina Đilas: U krugu porodice u vreme korona virusa

U novonastaloj situaciji prouzrokovanoj korona virusom koja je pogodila Srbiju i skoro ceo svet, a koja bi se u tri reči mogla opisati kao: Ostani kod kuće, Dina Đilas, vlasnica vrtića „Zemlja Čuda“, i osnovne škole „Tvrđava“ u Novom Sadu, nam je ispričala kako ova situacija utiče na nju i njen život.

Dina provodi vreme u kući sa članovima porodice. Oni koriste situaciju da se druže, pričaju, da se smeju, čitaju, uče, rade i da se vole.  Odluka o uvođenju vanrednog stanja je uticala na njen posao s obzirom da se bavi obrazovanjem. Ona i svi iz njenog okruženja ozbiljno shvataju apele vlasti i struke da ostanu kod kuće da bi se situacija što pre okončala. Panike nema.

Društvena izolacija joj ne pada teško u ovom trenutku, već joj prija jer ima više vremena za sebe. Ono što joj najteže pada je to što je njena majka koja je starija od 65 godina sama u svoj kući i što ne mogu da provode vreme sa njom.

Jednom kada situacija prouzrokovana korona virusom bude gotova, Dina će se vratiti svojim aktivnostima. Ona veruje da će situacija uticati na nju i da će preispitati svoje prioritete te da će život posle karantina biti kvalitetniji u emotivnom i duhovnom smislu.

Više od 700.000 ljudi je zaraženo korona virusom u preko 200 zemalja sveta. Vlast i lekari savetuju građane da ostanu kod kuće kako situacija sa zaraženim virusom kovid-19 ne bi izmakla kontroli.

O razmišljanjima i pogledima na Srbiju i budućnost Srbije Dine Đilas u sklopu izložbe fotografija Portreti Srbije: Nada za budućnost Veslija Čanela, možete pročitati na sledećem linku: http://portraitsofserbia.rs/price/dina/

Nema komentara

    Vaš komentar

    EnglishSrpski