Portreti Srbije Veslija Čanela na Vračaru

Izložba fotografija Veslija Čanela Portreti Srbije: Nada za budućnost je otvorena sinoć u Galeriji gradske opštine Vračar.

Na izložbi je prikazano 40 od ukupno 116 fotografija portreta koje su rezultat dvogodišnjg rada tokom kojeg je autor izložbe, g Vesli Čanel, putovao Srbijom, upoznavao i fotografisao ljude Srbije slušajući njihove priče, nade i očekivanja. Kako autor izložbe nije bio u mogućnosti da prisustvuje otvaranju, on se prisutnima obratio preko linka, izrazivši svoje žaljenje što nije prisutan. On je govorio o tome kako mu se Srbija nije dopala kada je prvi put došao 2004. godine, jer je bilo previše toplo i previše bučno. Međutim, kako je više upoznavao narod, on se sve više zaljubljivao u Srbiju. Vremenom je naučio da sluša ljude i Portreti Srbije predstavlja upravo glas ljudi Srbije kroz fotografije njenih lica.

Izložbu je otvorio predsednik gradske opštine Vračar, dr. Milan Nedeljković koji je rekao da je bio na otvaranju hiljada izložbi, ali da je prvi put prisustvovao multimedijalnom otvaranju gde se umetnik obratio iz Amerike. On je istakao da je oduševljen što je jedan Amerikanac prepoznao kvalitete Srba i zavoleo ih kao narod i da je on lično tri puta bio u Atlanti i da je veoma srećan što ima priliku da priredi izložbu u galeriji opštine.

Izložba je bila prikazana po prvi put u Etnografskom muzeju u Beogradu, a zatim i u Oficirskom domu u Nišu. Izložba u Galeriji opštine Vračar će biti otvorena do 15. decembra 2019. godine.

 

 

 

    

Nema komentara

    Vaš komentar

    EnglishSrpski