Srbija i njeni ljudi kroz objektiv Veslija Čanela (foto)

Izložba fotografija „Portreti Srbije: Nada za budućnost“ je svečano otvorena u četvrtak, 14. marta 2019. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu. 

Izložba prikazuje ljude iz 29 gradova Srbije kao i dva grada iz inostranstva koji govore o svojim nadanjima i očekivanjima za budućnost zemlje. Na otvaranju su govorili Tijana Čolak-Antić Popović , direktorka Etnografskog muzeja, koja je prisutne podsetila da je ovo druga izložba g. Veslija Čanela u ovoj važnoj srpskoj instituciji.

Tobi Voder se u ime autora izložbe zahvalila svima koji su učestvovali u realizaciji ove ideje i izrazila je njegovo žaljenje što nije mogao da prisustvuje izložbi zbog bolesti, ali da je istovremeno veoma srećan jer i nije na njemu da govori, već na ljudima iz Srbije kojima ova izložba i pripada.

Sabina Dazdarević, menadžerka projekta se zahvalila prisutnima na njihovom dolasku. Ona je dodala da izložba predstavlja jedan istorijski zapis koji će biti interesantan generacijama koje dolaze jer prikazuje njihove pretke, kao i to kako su videli Srbiju i šta su očekivali u budućnosti.

Izložbu je svečano otvorio g. Ivan Bošnjak, državi sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Izložba će biti postavljena u Etnografskom muzeju do 29. marta 2019. godine, posle čega će biti prikazana u Nišu od 2. do 14. aprila.

   

Nema komentara

    Vaš komentar

    EnglishSrpski